top of page

Psychotherapie en EMDR

Hartewijs - Praktijk voor psychodynamische therapie en EMDR

Word wie je bent!

In mijn praktijk voor psychodynamische therapie kun je terecht met vragen waar je op dit moment niet alleen uit komt. Ook kan het gaan over het verwerken van een trauma of nare ervaring. Soms heb je een periode waarin je denkt, zo kan ik niet verder.

Je voelt en weet dat het niet goed met je gaat. Het lukt je echter niet om grip te krijgen op wat er precies aan de hand is en hoe je dit kunt veranderen.

Psychodynamische therapie is een kortdurende therapie, ongeveer tussen de 5 en 12 sessies.

In jouw traject onderzoek ik samen met jou wat er is gebeurd, waardoor je doet wat je doet en voelt wat je voelt. De gebeurtenissen kunnen we niet veranderen, wel de manier waarop je ernaar kijkt of waarop je het nu nog ervaart. De blokkades die je daarin ervaart gaan we aankijken en doorwerken. Eventuele ballast uit het verleden krijgt een plek. Je wordt je bewust van jouw manier van reageren in bepaalde situaties en leert hoe je hier anders mee om kunt gaan, zodat je weer kunt zijn wie je bent.

EMDR wordt specifiek toegepast bij verwerkingsproblemen, trauma's, angsten en fobieën. Iedere gebeurtenis, groot of klein, die als herinnering een blijvend negatief effect op je leven heeft, wordt traumatisch genoemd. Lukt het niet om deze ervaring te verwerken dan ontstaan vaak psychische of onverklaarbare fysieke klachten. EMDR kan worden toegepast om de vastgelopen verwerking van de traumatische ervaring weer op gang te helpen. 

Als je meer informatie wilt kun je me ook bellen of mailen. Dan kun je me vertellen wat er speelt en kan ik je uitleggen wat ik voor je kan doen.

foto psychotherapie en emdr 2.png

Psychodynamisch therapeut

pin.png

Kraanvogellaan 13, 5221 GA 's-Hertogenbosch (Engelen)

Behandelruimte 10

telefoon.png

06 - 38718129

email.png
web.png
klok.png

Woensdag

Donderdag

08.30 - 20.00 

08.30 - 20.00 

Monique Smits 

Logo-zorgaanbieder-8.png
bottom of page