top of page

Nieuws

Bekijk hier onze laatste nieuwsitems.

HET INTENSE VERLANGEN NAAR AANRAKING - DE MOEDERWOND

 

Gisteren werd ik ineens weer geraakt door mijn eigen intens en nog steeds onvervuld verlangen naar diepgaande aanraking. Tijdens de verwerking van mijn eigen complex trauma heb ik de afgelopen 8 jaar heel verfijnde skills ontwikkeld om al mijn blokkades, patronen en belemmerende overtuigingen van aangeleerd en aangepast gedrag te begrijpen en te doorbreken. Na de afronding van de 3 jarige opleiding bij Phoenix Opleidingen in systemisch werk, NLP en Transactionele analyse leerde ik bij Carla Van Overveld (Paulushoef in Son) de verfijnde skills van Holistisch Lichaamswerk. Door haar aanraking werd ik emotioneel diep geraakt en voelde het enorme gemis. Het gemis van mijn moeder die mij los liet toen ik een jaar of 3 was. Carla ontdekte mijn aanleg voor dit werk en dat ik snel begreep wat de bedoeling is. Ze nam mij me mee in de fascinerende wereld van het lichaam, de fascia, de psoas als overlevingssysteem en de functie van ons zenuwstelsel. Het is mijn eigen diepe wond die mij zoveel kracht geeft, het is mijn eigen intens verlangen naar veilige aanraking die mij drijft om de skills te leren. De veilige aanraking, die het dichtst mogelijk bij de aanraking van ons eigen moeder komt.

 

'Mama houdt van me.

Ze raakt me aan.

Ze ziet me.

Ze waardeert me.

Ze is blij dat ik er ben.

Ze zorgt voor me.

Ik ben iemand'

 

Het is het innerlijke kind dat nog steeds om aandacht vraagt. Hoe groter het gemis aan basisveiligheid, verzorging, liefde, aanraking en bevestiging hoe complexer het trauma. Met mijn intuïtieve methode heb ik ontdekt hoe belangrijk veiligheid in het contact en in de aanraking is om weer contact met jezelf, je lichaam en vanuit daar weer in contact met anderen te kunnen komen en zijn.

 

Onuitputtelijk duik ik in mijn eigen lichaam en zit ik met mijn neus diep in boeken, wetenschappelijke onderzoeken zoals 'Traumasporen van Dr. Bessel van der Kolk', 'Het Brein als Medicijn' en nu 'De emotioneel afwezige Moeder van Jasmin Lee Cori' ... in dit boek vind ik een hoop verklaring voor mijn leven dat ik als één groot gevecht van overleven heb ervaren.

 

In dit boek lees ik nu wat voor een waardevolle intuïtieve methode ik zelf heb ontdekt en ontwikkeld. In alle fijnheid en afstemming met de ander alsof het om mijn eigen leven gaat. Alles vanuit het grote verlangen vanuit mijn diepste wond die nu mijn grootste kracht is geworden.

 

Herken je iets in mijn verhaal? Raakt het iets? Wil je weer voelen op dieper niveau en kennis met mij en mijn intuïtieve methode maken? Neem dan contact me me op! Ben je therapeut, arts, psychiater, huisarts en wil je sparren, ervaren en kennis delen? GRAAG kom ik in contact met jullie!

 

Liefs, Ulrike

Praktijk voor ontspanningsmassage op dieper celniveau 

_______________________________________________________________________________________________________________________GOED NIEUWS: BSR praktijk Noord-Brabant vestigt zich vanaf 1 november 2022 in Engelen - Den Bosch.

In het dagelijks leven krijgen we te maken met verschillende soorten stress: fysiek, mentaal, emotioneel en chemisch.
Ons lichaam is ontworpen om zich aan te passen aan stress. Het kan een positief effect hebben. Zo kun je soms met stress beter presteren. Als we te maken krijgen met buitensporige stress, dan raakt het lichaam overbelast. Wanneer je dit punt van overbelasting bereikt, kunnen de spieren zich vanuit een beschermende actie vastzetten. Zo probeert het lichaam de beweging in het getroffen gebied te beperken.

Deze verhoogde spierspanning zorgt ervoor dat de stress wordt vergrendeld in de fysieke structuren van het lichaam. Dit noemen we lichaamsstress en na verloop van tijd bouwt de lichaamsspanning verder op. Dit oefent druk uit op de zenuwen en kan pijn, gevoelloosheid, spierzwakte, stijfheid, verstoorde houding en verminderd functioneren van organen en weefsels veroorzaken.
Body Stress Release is een subtiele techniek die het brein een seintje geeft dat het lichaam de spierspanning mag loslaten. En zo krijgen jouw zenuwen meer ruimte. Je krijgt letterlijk de ruimte voor loslaten, herstellen en bewegen. 
Op dit moment rond ik de opleiding tot BSR-practitioner af in Zuid-Afrika.

Vanaf 1 november 2022 vestigt BSR Noord-Brabant zich in Gezondheidscentrum Lage Leun.
 

BSR praktijk Noord-Brabant (Imre Giesselbach)
tel. 06-25022919
info@bsr-noordbrabant.nl

www.bsr-noordbrabant.nl

Aanwezig: maandag tot en met vrijdag

Schermafbeelding 2022-04-15 om 10.45.29.png

Verloskundig spreekuur in Engelen vanaf maart 2022

Vanaf maart 2022 zijn wij gestart met spreekuur op locatie Engelen in de huisartsenpraktijk op de Kraanvogellaan.
Onze hoofdlocatie zit op de Kooikersweg waar wij de echo's maken en ook avondspreekuur houden.
Vol enthousiasme staan wij klaar om jullie tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd te begeleiden.
Wil je meer weten over ons en onze werkwijze, we vertellen je er graag over!
Ga voor meer informatie over onze praktijk naar onze website


www.verloskundigenpraktijkflorence.nl

 

Of neem voor aanmelding en vragen telefonisch contact met ons op via 
06 - 21217422

Lieve groet van team Florence

bottom of page