top of page

Darmgezondheid

Lily Valkenberg - praktijk voor darmgezondheid

Wil jij ook een goede energie, een opgewekt en positief gevoel, een dagelijkse makkelijke ontlasting, een goede nachtrust, een stralende huid en een gewicht wat bij jouw bouw past? Dan is een goed werkende spijsvertering en een gezond darmmilieu van groot belang.

 

Wist je dat meer dan 70% van je immuniteit (weerstand) zich in je darmen bevindt? Dus...hoe gezonder je darmen zijn hoe meer weerstand je hebt en des te beter je bent beschermd voor rare indringers en ziekteverwekkers zoals slechte bacteriën, schimmels, gisten, parasieten, virussen enz. die weer vele andere klachten kunnen veroorzaken. Over welke klachten hebben we het dan? Vooral vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, diarree, obstipatie, een wisselende ontlasting, vaak buikpijn, misselijkheid of PDS. Maar ook huidproblemen zoals eczeem, psoriasis of acne, een slechte adem en/of lichaamsgeur, hoofdpijn, concentratie- en/of leerproblemen, depressieve gevoelens, chronische verkoudheid, spier en/of gewrichtsproblemen, hormonale klachten of moeite hebben met op een ideaal gewicht te blijven.

 

Je hersenen en darmen zijn ook zeer nauw verbonden en communiceren heel wat af samen. We noemen dit de 'hersen-darm-as'. Emotionele en mentale klachten kunnen ook zeer zeker vanuit de darmen ontstaan. Serotonine blijkt hier een grote rol in te spelen. Serotonine is een boodschapperstof, het is betrokken bij het doorsturen van boodschappen van de hersenen naar de darmen. 90% van alle serotonine in ons lichaam zit in de darmen. Bij een goede werking levert serotonine ons een geluksgevoel op, maar bij een verstoring raken we depressief. En raken dus ook onze darmen van slag. Onze darmen worden ook wel ons tweede brein genoemd.

 

"Je bent wat je eet" wordt vaak gezegd. Dat is waar, maar... er is meer! Je bent namelijk niet alleen wat je eet, maar ook wat je verteert, opneemt, verdraagt en uitscheidt. Juist die laatste vier punten zijn erg belangrijk. Toch gaat het hier vaak fout als je last blijft hebben van bepaalde klachten.

 

Wat kan ik u bieden?

 

Voedingsadvies op maat: De basis van een goede gezondheid is gezonde voeding. Maar, wat voor de één gezond is hoeft voor de ander niet gezond te zijn. Niemand is hetzelfde, we hebben een andere lichaamsconstitutie, een andere levensstijl, andere behoeften en ook andere klachten. Samen kijken we welke voeding bij jou past.

 

Colonhydrotherapie: colonhydrotherapie (ook wel darmspoeling genoemd) is een therapie waarbij de dikke darm met gefilterd water op lichaamstemperatuur wordt schoongespoeld. Het werkt als het nemen van een bad, maar dan van binnenuit. Door het 'baden' van de darm kan deze grondig worden ontdaan van gasvorming, gistingsprocessen (candida) en een verharde, aangekoekte laag van afvalstoffen. Goed functionerende darmen kunnen bijdragen aan een optimale fysieke en mentale gezondheid!

 

Detox kuren: onze darmen, nieren, lever, longen en huid spelen allemaal een grote rol in het zuiver houden van ons lichaam. Om fit en vitaal te blijven kan een ontgiftingskuur op z'n tijd een prima idee zijn. Er zijn vele manieren om te ontgiften, informeer welke het beste bij jou past.

 

Voedingsintolerantie testen: Wanneer je klachten hebt die maar niet weg lijken te gaan dan kan dit mogelijk veroorzaakt worden door een voedselovergevoeligheid of voedselintolerantie. Vaak blijven deze reacties onopgemerkt omdat de klachten pas na uren of zelfs dagen optreden na het eten van een 'trigger food". Het is dan erg lastig om te bepalen welk voedingsmiddel de reactie heeft veroorzaakt. Ik begin altijd met een pre-screening test om te zien of er intoleranties zijn. Hierna hebben we de optie om eventueel verder te testen op specifieke voedingsgroepen zoals zuivel, granen, noten, groenten en/of fruit.

 

Ontlastingsonderzoeken: Een ontlastingsonderzoek kan heel nuttig zijn om te kijken wat er nou echt gaande is in je darmen en waar jouw klachten vandaan komen. We kunnen namelijk erg veel informatie over je gezondheid halen uit je ontlasting. De oorzaak van een disbalans in de darmen kan heel divers zijn. Afhankelijk van de uitslag van deze test is het aan te raden een darmherstel programma te volgen.

 

Darmherstel programma: Het darmherstel programma is een individueel en persoonsgericht programma met als doel je darmgezondheid te herstellen en je van je (darm)klachten af te helpen. We beginnen altijd eerst met een uitgebreide anamnese. Aan de hand hiervan bepalen we welke onderzoeken nodig zijn. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten wordt er dan een persoonlijk plan opgesteld. Voeding, leefstijl, therapeutische supplementen en eventuele andere behandelingen behoren ook tot het darmherstel plan. Dit plan duurt minstens 3 maanden maar ook vaak minimaal een jaar.

Als u meer informatie wilt kunt u bellen of mailen.

darmgezondheid.png

Darmtherapeut

pin.png

Kraanvogellaan 13, 5221 GA 's-Hertogenbosch (Engelen)

Behandelruimte 12

telefoon.png

06 - 82196120

email.png
web.png
klok.png

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag     

 

Afspraken na 18.00 uur zijn ook mogelijk in overleg.

10.00 - 18.00 

10.00 - 18.00 

10.00 - 18.00 

10.00 - 18.00 

10.00 - 18.00 

10.00 - 15.00      

Lily Valkenberg

Logo-zorgaanbieder-23.png
bottom of page