Gezondheidscentrum
‘s-Hertogenbosch / Engelen

Quarterlifecrisis Coaching

Oak House Academy

Oak House Academy helpt vrouwen in de ‘Quarterlife’ levensfase (20 - 49 jaar) grip krijgen op hun Quarterlifecrisis. Kortom, leren denken wat ze willen denken zodat ze moeitelozer kunnen doen wat ze willen doen: willen, denken en doen scherp op één lijn zetten.

 • Krijg meer inzicht in jezelf en je relaties
 • (Her)pak de regie over je toekomst en je leven
 • Ervaar meer rust en ruimte in je hoofd
 • Voel meer energie in je lijf
 • Leer denken wat je wilt denken zodat je (moeitelozer) kunt doen wat je wilt doen.

 75% van volwassen worstelt met een ‘Quarter-Life Crisis’

Uit een Linkedin-enquête die in 2017 werd gehouden, bleek dat 75% van de (jong)volwassenen een ‘Quarter-Life Crisis’ heeft meegemaakt. Vooral vrouwen in de leeftijdsgroep van 20 – 45 jaar kunnen hiermee worden geconfronteerd. Deze crisis wordt gekenmerkt door een sterk gevoel van intense onzekerheid, algehele twijfel over het heden en de toekomst op alle belangrijke gebieden in het leven: zelfbeeld, werk, relatie(s), studie, woning, gezin en familie. Dit wordt de quarterlifecrisis c.q. dertigersdip genoemd. 

Wij geven je graag meer inzicht in de tekenen en symptomen van dit fenomeen. En voorzien je van kennis en praktische handvatten om je te helpen moeitelozer door dit seizoen in je leven te navigeren. We geven antwoord op vragen als:

 • Wat is een quarterlifecrisis c.q. een dertigersdip? 
 • Wat zijn de symptomen van een quarterlifecrisis? 
 • Met welke gevoelens/emoties krijg je te maken als je een quarterlifecrisis doormaakt?  
 • Welke bewezen oplossingen en handvatten zijn er om een quarterlifecrisis op te lossen? 

Stressfactoren die kunnen leiden tot een quarterlifecrisis c.q. dertigersdip, kunnen zijn:

 • Zoeken naar betekenisvol werk of carrière stap
 • Voor het eerst zelfstandig/alleen wonen
 • Omgaan met diverse relaties: familie, vrienden, collega’s, levenspartner 
 • Langetermijn beslissingen nemen over de inrichting van het persoonlijke of professionele leven.
 • Het doormaken/verwerken van een traumatische gebeurtenis

Wie kan te maken krijgen met een quarterlifecrisis?

Iedereen kan hiermee te maken krijgen. Het overkomt vaak gezonde mensen met een goede baan, een druk en hecht sociaal leven, een fijn thuis, leuke relatie(s) en een liefhebbend familie - en toch voelen ze zich verloren. Kortom, ook mensen met ogenschijnlijk alle ingrediënten voor een bevoorrecht leven kunnen ermee te maken krijgen.

Quarterlifecrisis/symptomen

Een quarterlifecrisis gaat om een strijd tussen de behoefte aan onafhankelijkheid en het aangaan van een commitment. Als je het gevoel hebt dat je je op jonge leeftijd aan iets/iemand hebt gecommitteerd - of het nu om je carrière of je relatie gaat - kun je je opgesloten en overweldigd voelen en naar onafhankelijkheid hunkeren.

De quarterlifecrisis kan zich uiten in een behoefte om ‘weg’ te willen lopen uit je huidige (levens)omstandigheden - een behoefte om opnieuw te beginnen. Mensen worstelen met de vraag ’wie ben ik?’ en kijken terug op de eerder gemaakte keuzes in voorbereiding op wat er komen gaat. Samenvattend is het een periode van onzekerheid, frustratie en twijfel rond je carrière, relaties en/of financiële situatie. Concreet kun je de volgende symptomen ervaren: 

 • Je voelt je gevangen in je privé of professionele leven. 
 • Je bent bang dat al je vrienden het ‘pico bello’ voor elkaar hebben: vaste relatie, kinderen, carrière, huis, enz. terwijl jij nog steeds zit te wachten op de baan of liefde van je leven.
 • Je ervaart financiële stress, je hebt het gevoel niet genoeg geld te verdienen en maakt je ernstig zorgen over de betaalbaarheid van je levenswensen.  
 • Je ervaart onzekerheid, angst en frustratie over je toekomst, je identiteit als mens en je levensdoel. 
 • Je voelt je onvervuld en ‘verloren’ op het werk of in je relatie. 
 • Je weet niet wat je wilt.
 • Je laat je tegenhouden door angst om dat te doen wat je graag zou willen.
 • Je voelt je ‘niet goed genoeg’.
 • Je hebt continu het gevoel dat je uitgeput en opgebrand bent.
 • Psychische klachten die kunnen wijzen op een quarterlifecrisis zijn: besluiteloosheid, onzekerheid, laag zelfbeeld, neerslachtig, opgejaagd voelen, wantrouwend zijn, angst- en paniekklachten, makkelijk huilen, prikkelbaar: snel ergeren of boos worden, concentratieproblemen. 
 • Fysieke klachten die je kunt ervaren zijn: hoofdpijn, buikpijn, hartkloppingen, hyperventilatie, benauwdheid, slapeloosheid, vermoeidheid, snel grieperig worden.

Quarterlife coaching - Oak House Academy

Onze missie is om je te voorzien van de meest relevante wetenschappelijke en holistische kennis, praktijkervaringen en handvatten die zullen helpen jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling te versnellen. Dit doen we door je op maat te begeleiden bij het vinden van antwoorden op de vragen en uitdagingen die jou ‘s nachts wakker houden of die voor een knoop in je maag zorgen. Worstel je met uitdagingen op het gebied van je sociale leven, studie, werk en thuissituatie? Quarterlife Coaching en begeleiding binnen Oak House Academy biedt je het perspectief en een solide bodem waarop je op jouw eigen tempo de nodige inzichten verkrijgt en een uitvoerbaar plan maakt voor het aanpakken van de uitdagingen waarmee je worstelt. Onze werkwijze rust op drie pilaren: 

 1. We bieden de begeleiding, inspiratie en aanmoediging die je nodig hebt om hoop te vinden, gemotiveerd te raken en de leiding te nemen over je geestelijke gezondheid en je beter te gaan voelen.

 2. We richten ons op de werkelijk belangrijke zaken die je moet weten om de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd te begrijpen, weloverwogen beslissingen te nemen en stappen te nemen die je leven een positieve wending geven.

 3. Het kernteam van Oak House Academy is een kleine en zeer gefocuste groep experts met diepgaande expertise in holistische en reguliere psychologie, sociologie, onderzoek en gezondheidsjournalistiek. Het resultaat: in de sessies is er aandacht voor de hele mens. We besteden aandacht aan de psychische, emotionele, sociale en fysieke aspecten van je klachten

Quarterlife coachingprogramma’s 

 • Persoonlijke groei: stressmanagement en persoonlijk effectiviteit. 
 • Liefde en relatie(s): communicatie; omgaan met partners, familie, collega’s, intimiteit.
 • Gezin: het creëren van een stabiele thuissituatie, (stief) ouderschap.
 • Loopbaanbegeleiding: carrière switch, re-integratie; sollicitatiebegeleiding.
 • Ondernemerschap en financiën: business coaching; teamontwikkeling; managementcoaching; leiderschapstraining) 

Ben je benieuwd naar waar te beginnen? OakPulse.com helpt je op weg. 

 • Doe de gratis Quarterlifecrisis Check en ontdek of jij een quarterlifecrisis doormaakt en welke stappen je kunt ondernemen.
 • Boek een gratis vrijblijvend Oriëntatiesessie. 
 • Lees tips en ervaringen van anderen over omgaan met een quarterlife-crisis en tips via onze ‘BLOG’ (ga naar OakPulse.com).
 • Meld je aan voor de OAKZine en ontvang maandelijks gratis tips en adviezen (meld je aan op OakPulse.com). 

Je Quarterlife coach: Mami Veza  

Met een achtergrond in gedrag- en organisatiewetenschappen, specialiseert Mami binnen Oak House Academy zich in sociologie, psychologie, gedragswetenschappen, meditatie en Energy Healing. Naast Oak House Academy, is ze Partner bij PPS Netwerk Nederland en is ze Promovendus aan de Universiteit van Tilburg waar ze onderzoek doet naar (strategisch) change management, procesinnovaties en leiderschapsinterventies. 

Werkfilosofie

Een van de grootste levenslessen die ik heb geleerd is over de kracht van het zelfhelend vermogen van een individu. Mijn cliënten maken de grootste sprongen vooruit omdat ik ze ontmoet daar waar ze emotioneel en fysiek zijn. Vooral in een quarterlifecrisis zijn mensen meestal niet op zoek naar goed bedoelde adviezen. Ze willen gehoord en gezien worden. Anderen zijn op zoek naar een plek waar ze niets moéten, al is het maar voor even. Iedereen heeft verschillende reacties en gevoelens op gebeurtenissen in het leven. Daarom werk ik vanuit de filosofie dat iedereen een uniek (levens)verhaal heeft dat met de juiste ondersteuning omgezet kan worden in brandstof voor zelfheling en persoonlijk groei. Al je successen en falen, je vreugde, frustraties en verdriet dienen als brandstof bij het creëren van meer duidelijkheid, rust en welzijn in je leven. Samen onderzoeken we hoe we deze brandstof kunnen gebruiken zodat jij meer moeiteloosheid kunt ervaren in je dagelijkse handelen, thuis en op het werk. 

 Oak logo RGB-1.jpg                                            IMG_2232.jpg

 

contact.gif Mami Veza  
adres.gif Kraanvogellaan 13, 5221 GA 's-Hertogenbosch (Engelen)
phone.gif 06-20615555
email.gif support@oakpulse.com
internet.gif www.oakpulse.com
afspraal.gif 
Woensdag 08.30 - 17.30
   

© 2022 Lage Leun. All Rights Reserved.

Powered by Fly Webservices