Gezondheidscentrum
‘s-Hertogenbosch / Engelen

Psychotherapie en EMDR

Praktijk voor Integratieve Psychotherapie en EMDR

In mijn praktijk voor Integratieve Psychotherapie kun je terecht met klachten of vragen waar je op dit moment niet alleen uit komt. Ook kan het gaan over het verwerken van een trauma of nare ervaring. Soms heb je een periode waarin je denkt, zo kan ik niet verder.
Je voelt en weet dat het niet goed met je gaat. Het lukt je echter niet om grip te krijgen op wat er precies aan de hand is en hoe je dit kunt veranderen. Op zo’n moment kun je op zoek gaan naar hulp. Vaak vind je die ondersteuning binnen je directe omgeving, maar soms is dit niet mogelijk of wil je dit liever niet. Je kunt dan bij mij terecht om hierover te praten en samen te onderzoeken wat jij nodig hebt om je weer goed te voelen.

Integratieve Psychotherapie is een kortdurende therapie, ongeveer tussen de 5 en 15 sessies. De aandacht wordt vooral gericht op de mogelijkheden die jij in je hebt om het probleem op te lossen. Als therapeut begeleid ik jou om deze oplossing in jezelf te vinden. Ieder mens heeft keuzemogelijkheden en is zelfverantwoordelijk hoe hier mee om te gaan. Niet de therapie, maar jij en je klacht staan centraal. Tijdens de behandeling gebruik ik handelingstechnieken die bij jou passen. Op deze manier wordt je bewust van jouw manier van handelen in bepaalde situaties. Deze bewustwording is vaak het begin van een patroons verandering. 

EMDR wordt specifiek toegepast bij: verwerkingsproblemen, trauma's, angsten en fobieën. Iedere gebeurtenis, groot of klein, die als herinnering een blijvend negatief effect op je leven heeft, wordt traumatisch genoemd. Lukt het niet om deze ervaring te verwerken dan ontstaan vaak psychische- of onverklaarbare fysieke klachten. EMDR kan worden toegepast om de vastgelopen verwerking van de traumatische ervaring weer op gang te helpen. 

Als je meer informatie wilt kun je me ook bellen of mailen. Dan kun je me vertellen wat er speelt en kan ik je uitleggen wat ik voor je kan doen.

 Rianne_06.jpg

contact.gif Rianne Willemsens  
adres.gif Kraanvogellaan 13, 5221 GA 's-Hertogenbosch (Engelen)
phone.gif 06-18760338
email.gif info@riannewillemsens.nl
internet.gif www.riannewillemsens.nl
afspraal.gif 
Woensdag    09.00 - 18.00  
Donderdag   09.00 - 18.00  
   

© 2022 Lage Leun. All Rights Reserved.

Powered by Fly Webservices