Gezondheidscentrum
‘s-Hertogenbosch / Engelen

Handtherapie

Handencentrum de Langstraat 

Uw handen zijn onmisbaar. Als u last heeft van uw handen en wordt beperkt bij uw dagelijkse verrichtingen; thuis, op het werk, bij het sporten, of autorijden, dan kunt u uw klachten adequaat laten behandelen bij Handencentrum de Langstraat.

Gerichte behandeling
Een klein letsel aan uw hand of onderarm kan al moeite geven met bewegen. De gerichte aanpak en specifieke kennis in het handencentrum garandeert u een optimale behandeling en begeleiding. Doel is een zo kort mogelijke hersteltijd te realiseren. Spalken worden in het handencentrum direct, geheel op maat vervaardigd, passend bij uw aandoening of klacht.

Wanneer naar de handtherapeut?
- bij pols-, hand- en vingerletsel zonder operatie
- gewrichtsslijtage (artrose), duimklachten, gewrichtsontsteking, onbegrepen polsklachten, dystrofie.
- overbelastingsklachten bijvoorbeeld: een peesontsteking of een triggerfinger
- zenuwbeklemming, zoals een carpool tunnelsyndroom
- na de operatie van pees-, gewrichten-, en zenuwletsel, carpaal tunnelsyndroom, Dupuytren.

Handtherapie
Handtherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Handencentrum de Langstraat richt zich volledig op handtherapie en werkt nauw samen met ziekenhuizen en specialisten in de regio.
De handtherapeut verzorgt de wondcontroles. De therapie is gericht op het vergroten van de beweeglijkheid van de gewrichten en krachtopbouw, zodat de hand weer volledig gebruikt kan worden in uw dagelijks functioneren.

Ergotherapie
De ergotherapeut leert u om te gaan met het opnieuw of anders uitvoeren van activiteiten. Dit om verergering van uw beperkingen te voorkomen.
De ergotherapeut kijkt samen met u naar wat u wel kunt en wat u graag wilt verbeteren. Er wordt gekeken naar de inrichting van uw huis, kantoor of hulpmiddelen die u gebruikt. De ergotherapeut bekijkt samen met u welke mogelijkheden er zijn om handelingen zelfstandiger en of met minder klachten te verrichten. De kwaliteit van leven neemt hierdoor toe.

Dry needling
Dry needling is een behandelmethode voor spierproblemen. Met dunne naaldjes worden drukpunten in de spieren aangeprikt. De naald wordt in de spier gebracht om de verkramping weg te nemen. Dit resulteert in een snelle en langdurige  ontspanning van de spier en afname van de uitstralende pijnklachten. 

Echografie
Binnen het handelscentrum bestaat er de mogelijkheid om echografie uit te laten voeren. Echografie kan worden gebruikt om de kwaliteit van spieren, pezen, kapsel en banden en soms ook zenuwen en bloedvaten in de arm of hand te beoordelen.

Zonder verwijsbrief
Voor behandeling kunt u terecht na doorverwijzing van uw arts of specialist. Ook zonder verwijsbrief bent u welkom met uw vragen en voor behandeling van uw klacht. Als u aanvullend verzekerd bent vergoedt uw zorgverzekeraar de behandeling.

Alle hand- en ergotherapeuten, werkzaam in onze praktijk, zijn BIG-geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT)

 

contact.gif Inge van Hattum  
adres.gif Kraanvogellaan 13, 5221 GA 's-Hertogenbosch (Engelen)
phone.gif 0416-745165
phone.gif  
email.gif info@handencentrumdelangstraat.nl
internet.gif www.topfysiotherapie.nl/handencentrum
afspraal.gif 
Maandag  
Dinsdag  
Woensdag  
Donderdag  
Vrijdag  

© 2022 Lage Leun. All Rights Reserved.

Powered by Fly Webservices