Gezondheidscentrum
‘s-Hertogenbosch / Engelen

Darmgezondheid

Lily Valkenberg - praktijk voor darmgezondheid
 

                                                  LOGO Lily.jpg

 

Darmgezondheid

Wil jij ook een goede energie, een opgewekt en positief gevoel, een dagelijkse makkelijke ontlasting, een goede nachtrust, een stralende huid en een gewicht wat bij jouw bouw past? Dan is een goed werkende spijsvertering en een gezond darmmilieu van groot belang.

Wist je dat meer dan 70% van je immuniteit (weerstand) zich in je darmen bevindt? Dus...hoe gezonder je darmen zijn hoe meer weerstand je hebt en des te beter je bent beschermd voor rare indringers en ziekteverwekkers zoals slechte bacteriën, schimmels, gisten, parasieten, virussen enz. die weer vele andere klachten kunnen veroorzaken. Over welke klachten hebben we het dan? Vooral vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, diarree, obstipatie, een wisselende ontlasting, vaak buikpijn, misselijkheid of PDS. Maar ook huidproblemen zoals eczeem, psoriasis of acne, een slechte adem en/of lichaamsgeur, hoofdpijn, concentratie- en/of leerproblemen, depressieve gevoelens, chronische verkoudheid, spier en/of gewrichtsproblemen, hormonale klachten of moeite hebben met op een ideaal gewicht te blijven.

Je hersenen en darmen zijn ook zeer nauw verbonden en communiceren heel wat af samen. We noemen dit de 'hersen-darm-as' connectie. Emotionele en mentale klachten kunnen ook zeer zeker vanuit de darmen ontstaan. Serotonine blijkt hier een grote rol in e spelen. Serotonine is een boodschapperstof, het is betrokken bij het doorsturen van boodschappen van de hersenen naar de darmen. 90% van alle serotonine in ons lichaam zit in de darmen. Bij een goede werking levert serotonine ons een geluksgevoel op, maar bij een verstoring raken we depressief. En raken dus ook onze darmen van slag. Onze darmen worden ook wel ons tweede brein genoemd.

"Je bent wat je eet" wordt vaak gezegd. Dat is waar, maar... er is meer! Je bent namelijk niet alleen wat je eet, maar ook wat je verteert, opneemt, verdraagt en uitscheidt. Juist die laatste vier punten zijn erg belangrijk. Toch gaat het hier vaak fout als je last blijft hebben van bepaalde klachten.

Wat kan ik u bieden?

Voedingsadvies op maat: De basis van een goede gezondheid is gezonde voeding. Maar, wat voor de één gezond is hoeft voor de ander niet gezond te zijn. Niemand is hetzelfde, we hebben een andere lichaamsconstitutie, een andere levensstijl, andere behoeften en ook andere klachten. Samen kijken we welke voeding bij jou past.

Colonhydrotherapie: colonhydrotherapie (ook wel darmspoeling genoemd) is een therapie waarbij de dikke darm met gefilterd water op lichaamstemperatuur wordt schoongespoeld. Het werkt als het nemen van een bad, maar dan van binnenuit. Door het 'baden' van de darm kan deze grondig worden ontdaan van gasvorming, gistingsprocessen (candida) en een verharde, aangekoekte laag van afvalstoffen. Goed functionerende darmen kunnen bijdragen aan een optimale fysieke en mentale gezondheid!

Detox kuren: onze darmen, nieren, lever, longen en huid spelen allemaal een grote rol in het zuiver houden van ons lichaam. Om fit en vitaal te blijven kan een ontgiftingskuur op z'n tijd een prima idee zijn. Er zijn vele manieren om te ontgiften, informeer welke het beste bij u past.

Keukenworkshops: voor individuen of kleine groepen met de focus op het realiseren van een optimale spijsvertering. In deze gezellige en leerzame workshop gaan we vooral in op de gezondheidsvoordelen van gefermenteerde voeding.

Voedingsintolerantie testen: Wanneer je klachten hebt die maar niet weg lijken te gaan dan kan dit mogelijk veroorzaakt worden door een vertraagde IgG-voedselallergie TypeIII. Dit staat ook wel bekend als een voedselovergevoeligheid of voedselintolerantie. Vaak blijven deze reacties onopgemerkt omdat de klachten pas na uren of zelfs dagen optreden na het eten van een 'trigger food". Het is dan erg lastig om te bepalen welk voedingsmiddel de reactie heeft veroorzaakt. De ImuPro voedselintolerantie testen kunnen hierbij helpen. Ze testen namelijk op IgG reacties van de meest voorkomende voedingsallergenen. 

Ontlastingsonderzoeken: Als je gezond eet, goede supplementen slikt en alle reguliere testen komen goed terug maar je blijft klachten hebben, dan kan een ontlastingsonderzoek heel nuttig zijn om te kijken wat er nou echt gaande is in je darmen en waar die klachten vandaan komen. We kunnen namelijk erg veel informatie over je gezondheid halen uit je bacteriën, afvalstoffen, galkleurstoffen, oude darmcellen, water en slijm. Daarnaast zijn er nog andere stoffen die in de ontlasting voorkomen die we kunnen meten. Al deze waardes geven informatie over je gezondheidstoestand. De oorzaak van een disbalans in de darmen kan heel divers zijn.

Darmherstel programma: Het darmherstel programma is een individueel en persoonsgericht programma met als doel je darmgezondheid te herstellen en je van je (darm)klachten af te helpen. We beginnen altijd eerst met een uitgebreide anamnese. Aan de hand hiervan bepalen we welke onderzoeken nodig zijn. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten wordt er dan een persoonlijk plan opgesteld. Voeding, leefstijl, therapeutische supplementen en eventuele andere behandelingen behoren ook tot het darmherstel plan.

Als u meer informatie wilt kunt u bellen of mailen.

         Lily foto.jpg                     

contact.gif Lily Valkenberg  
adres.gif Kraanvogellaan 13, 5221 GA 's-Hertogenbosch (Engelen)
phone.gif 06-82196120
email.gif Lily@darm-gezondheid.nl
internet.gif www.darm-gezondheid.nl
afspraal.gif 
Maandag       10.00 - 18.00  
Dinsdag         10.00 - 18.00  
Woensdag     10.00 - 18.00  
Donderdag    10.00 - 18.00  
Vrijdag           10.00 - 18.00  
Zaterdag        10.00 - 15.00       

 Afspraken na 18.00 uur zijn ook mogelijk in overleg.

© 2022 Lage Leun. All Rights Reserved.

Powered by Fly Webservices